Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uitgaat dat op de handen, voeten en oren zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam.
Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten, handen en oren. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen.
Hierdoor kunnen klachten worden verholpen of verlicht.

Reflexzonetherapie is een holistische geneeswijze, de behandeling is niet alleen gericht op een ziekteverschijnsel, maar op de totale mens.


Voor wie en waarom is reflexzonetherapie geschikt?

Deze therapie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Een behandeling werkt ontspannend, waardoor u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Het is breed inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten.

Reflexzonetherapie wordt preventief gebruikt om ziekten te voorkomen, maar ook als aanvulling op een reguliere behandeling omdat de therapie het herstel bij ziekten versneld.
Daarnaast kan reflexzonetherapie ook verzachtend en ontspannend werken bij ernstig zieken door de pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen.

Ook wanneer er geen klachten zijn is reflexzonetherapie een echte aanrader, omdat een behandeling zeer ontspannend werkt.

Een reflexzonetherapeut stelt geen diagnose en schrijft geen medicijnen voor. Indien de therapeute dit nodig vindt, zal zij u doorverwijzen naar uw huisarts.